Despre E-Bike

Despre E-Bike

Energie, durabilitate, calitate.
Descoperă bicicleta eco-friendly!

Ce este e-bike?

E-Bike este o bicicletă cu acumulator care îţi permite să te deplasezi rapid şi facil prin asistență la pedalat, dată de aportul motorului electric. E-Bike reprezintă o variantă sustenabilă de transport.

În sens general, E-Bike reprezintă mai mult decât o bicicletă, reprezintă un stil de viață.

Cum funcționează?

E-Bike arată ca o bicicletă tradiţională, însă beneficiază de două componente suplimentare față de o bicicletă obișnuită:
motorul electric, care are rolul de a pune dispozitivul în mişcare şi care este amplasat de obicei în butucul din faţă sau în butucul din spate. Potrivit reglementărilor legale din Uniunea Europeană, motorul electric al unei biciclete poate avea o putere maximă de 250 W (aproximativ 0.3 CP) şi poate genera o viteză maximă de 25 km/h.
acumulatorul (în cazul Italwin și Wayel, acumulatorul este Li-Ion), care alimentează motorul electric cu energie și care este amplasat de regulă pe portbagajul bicicletei sau lângă roata din spate. Acest acumulator este detaşabil pentru a putea fi încărcat cu uşurinţă.

Principiul de funcţionare al bicicletei electrice este relativ simplu: acumulatorul se montează corespunzător, în lăcașul de pe cadrul bicicletei, iar motorul se conectează, în general, cu ajutorul unei chei de contact.
Mai departe, ai două variante:
lași bicicleta să funcționeze preponderent cu asistență de la motorul electric, caz în care pedalezi mai puțin.
pedalezi preponderent, în timp ce motorul electric este în funcţiune, caz în care viteza de deplasare şi autonomia cresc.

Autonomia şi viteza maximă a unei biciclete electrice variază de la un produs la altul. Cele mai multe modele asigură o autonomie de circa 25 de kilometri cu un acumulator încărcat şi o viteză maximă de 20-25 km/h.

Practic, în funcţie de distanţa pe care trebuie să o parcurgi, poţi alege modul în care te deplasezi cu bicicleta. Pe distanţe scurte te poţi baza mai mult pe motorul electric, însă dacă trebuie să parcurgi peste 10 km este indicat să pedalezi simultan, atât pentru a ajunge mai repede la destinaţie, cât şi pentru a avea o autonomie mai bună.
Reîncărcarea acumulatorului şi costurile unei biciclete electrice

Acumulatorul bicicletei poate fi detaşat pentru a fi transportat cu uşurinţă. Alimentarea bateriei se poate face, în cazul celor mai mulţi producători, de la o priză obişnuită din casă, iar o încărcare completă se efectuează în 5-7 ore (în cazul bicicletelor Italwin și Wayel, chiar mai puțin). Astfel, timpul de încărcare este suficient de scurt pentru ca acumulatorul să ajungă la capacitate maximă peste noapte şi să fie utilizat a doua zi.

Costurile de întreţinere se rezumă, practic, la costurile curentului electric cu care alimentezi acumulatorul. Dacă încarci complet acumulatorul în fiecare seară, costul pentru curent electric va reprezenta o sumă modică raportată la avantajele pe care le presupune o bicicletă electrică. Durata de viață a acumulatorului Li-Ion este comparabil mai mare față de alți acumulatori.

FIVE Group Factory

Fabbrica Italiana Veicoli Elettrici

Produce bicicletele electrice Italwin și Wayel în Bologna, Italia, iar odată cu relocarea producției din China aceasta unitate de producție funcționează pe baza principiilor ZEB (Zero Energy Building). A devenit, astfel, una dintre cele mai performante fabrici din Europa și primul proiect de acest tip din industrie, capabilă sa îmbine eficiența energetică în regim industrial cu respectarea condițiilor de sustenabilitate.

Grupul Five a integrat pe o suprafață de 7100 mp unități de producție, birouri și laboratoare de cercetare și testare. Cu o capacitate de 35 000 de biciclete pe an, fabrica are integrată o linie de producție automată cu 80 de posturi de lucru, cu finalitate la stația de vopsire pe bază de apă (ce schimbă energie cu instalația de încălzire).

Spațiile special amejate dedicate asamblării acumulatorilor, precum și laboratoarele unde sunt testate inovațiile, completează această fabrică modernă, cu recunoaștere internațională.

IATĂ CÂTEVA BENEFICII ALE
UTILIZĂRII BICICLETEI ELECTRICE

Mai rapidă decât o mașină

Bicicleta electrică reprezintă o modalitate de transport fiabil și rapid. Cu ajutorul acesteia eviți ambuteiajele din trafic și căutările pentru un loc de parcare. Lasă-ți mașina acasă și pornește la drum cu bicicleta electrică!

Alternativă eco

O bicicletă electrică nu degajă emisii poluante pentru mediul înconjurător, fiind o soluție mai sustenabilă de transport. Nu dăunează mediului înconjurător și nu produce poluare fonică. Circulă eco-friendly și fii prieten cu mediul înconjurător!

Avantaj economic

Consumul unei biciclete electrice este în jur de 1 euro la 1000 de kilometri parcurși. O asemenea performanță este imposibil de obținut prin folosirea oricărui alt mijloc de transport.
Bugetul tău răsuflă ușurat!

Beneficiu pentru sănătate

Biciclete electrică este cea mai benefică alternativă de transport dacă luăm în calcul sănătatea și forma noastră fizică. Poți selecta asistența electrică minimă atunci când vrei să pedalezi sau o poți activa maxim pentru a ajunge la birou fără efort!